ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, Market pass, Επίδομα θέρμανσης: 6 + έκτακτες και τακτικές πληρωμές Δεκεμβρίου

2023-11-30

ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, Market pass, Επίδομα θέρμανσης, 1,5 εξτρά δόση Α21, 50% εξτρά ΚΕΑ, επιταγή ακρίβειας: 6 + έκτακτες και τακτικές πληρωμές Δεκεμβρίου.

Μήνας πληρωμών όλων των έκτακτων και τακτικών επιδομάτων ο Δεκέμβριος. Όλες οι πληροφορίες για τις πληρωμές και πιθανές ημερομηνίες.

Δίπλα επιδόματα και Βοηθήματα της ΔΥΠΑ και Δώρο Χριστουγέννων 

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να αρχίσει να πληρώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τα διπλά επιδόματα και βοηθήματα σε ανέργους αλλά και το Δώρο Χριστουγέννων.

Τα επιδόματα θα πληρωθούν διπλά όπως κάθε χρόνο αφού θα γίνει η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας ΟΑΕΔ -ΔΥΠΑ αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 04.12.2023 μέχρι και 05.01.2024.

Market pass 2 για Νοέμβριο και Δεκέμβριο 

Η ενίσχυση των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2023, για δικαιούχους που έχουν λάβει την οικονομική ενίσχυση εντός του 2023 και δεν υπήρξε απόρριψη της διαδικασίας πίστωσης, αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 20η Δεκεμβρίου 2023.

Αφορά νοικοκυριά που κατά την 5η Σεπτεμβρίου 2023 είχαν την κύρια κατοικία τους, στις περιοχές:

• της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

• από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε περιοχές:

• της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

• από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών, της Δημοτικής Ενότητας Σώστου του Δήμου Ιάσμου, των Δημοτικών Κοινοτήτων Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής, της Δημοτικής Κοινότητας Μαρώνειας της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας, και της Δημοτικής Ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών,

• από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Στειρίου της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου του Δήμου Λεβαδέων, των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Αγίας Άννας της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας του Δήμου Λεβαδέων, της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων, και των Δημοτικών Κοινοτήτων Πύλης και Στεφάνης της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων, του Δήμου Τανάγρας,

• από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Τιθορέας της Δημοτικής Ενότητας Τιθορέας, της Δημοτικής Ενότητας Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων, του Δήμου Μακρακώμης, και του Δήμου Στυλίδας.

• από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας στις περιοχές του Δήμου Λίμνης — Μαντουδίου — Αγίας Άννας, των Δημοτικών Ενοτήτων Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ωρέων του Δήμου Ιστιαίας — Αιδηψού, της Δημοτικής Κοινότητας Αλυροποτάμου της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων του Δήμου Καρύστου. 

Επίδομα θέρμανσης 

Το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται έως την 22η Δεκεμβρίου 2023 για την προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2023, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 8η Δεκεμβρίου 2023.

Έκτακτο επίδομα του ΟΠΕΚΑ 

Στις 22 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η καταβολή από τον ΟΠΕΚΑ των έκτακτων επιδομάτων που θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Μαζί με τα έκτακτα επιδόματα θα καταβληθούν και οι τακτικές πληρωμές όλων των επιδομάτων του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων ΟΠΕΚΑ που κανονικά καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Οι ομάδες πολιτών που θα λάβουν την ενίσχυση είναι τέσσερις και είναι οι εξής:

 1. Όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν επιπλέον 1,5 μηνιαία δόση ως προσαύξηση στη πληρωμή Δεκεμβρίου.
 2. Όλοι οι δικαιούχοι ΚΕΑ που έχουν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν σαν έκτακτη ενίσχυση μία προσαύξηση της τάσης 50% του ποσού που λαμβάνουν κάθε μήνα και όπως ανακοινώθηκε και 8% μόνιμη αύξηση. Δηλαδή θα λάβουν το αρχικό ποσό επιδόματος + αύξηση 8% + έκτακτη ενίσχυση 50%.
 3. Όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος βαριάς αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν 200 ευρώ έκτακτη ενίσχυση
 4. Οι δικαιούχοι του επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν 150 ευρώ ενίσχυση

Τα τακτικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ που θα πληρωθούν 22 Δεκέμβριου

 • Επίδομα παιδιού Στ δόση
 • Επίδομα Στέγασης
 • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
 • Αναπηρικά,
 • Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής
 • Επίδομα Ανασφ. Υπερηλίκων
 • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων

Έκτακτο επίδομα του ΕΦΚΑ 

Μέχρι 22 Δεκεμβρίου την επιταγή ακρίβειας από 100 μέχρι 200 ευρώ θα λάβουν

 1. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ θα πάρουν 150 ευρώ ενίσχυση
 2. Επίδομα 100 - 200 ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά 

Youth Pass 

10 Δεκέμβριου αναμένεται η πληρωμή του Youth Pass

Συγκεκριμένα:

Ειδικώς για την πρώτη εφαρμογή εντός του 2023, η πίστωση λαμβάνει χώρα μέχρι τη 10η Δεκεμβρίου 2023.

Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους αποστέλλεται μία φορά ετησίως στα τραπεζικά ιδρύματα για πίστωση στις ψηφιακές χρεωστικές κάρτες μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους. 

Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος Youth Pass παραμένουν ενεργές για δύο (2) έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσής τους. Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) www.enaklik.com 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις