ΔΕΗ: Ανακοίνωση για διαγραφή χρεών - Ποιους αφορά - Αίτηση και δικαιολογητικά

2022-05-13

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, ενεργοποιείται η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος διαγραφής οφειλών για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 στην Αττική, στη Ρόδο και στη Βόρεια Εύβοια. 

Δελτίο Τύπου ΔΕΗ

12 Μαΐου 2022

Ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων διαγραφής οφειλών για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021

Η ΔΕΗ ανταποκρινόμενη στον κοινωνικό της ρόλο συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Όσον αφορά στην Εύβοια η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, η ΔΕΗ ως «Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης» ανέλαβε τη χρηματοδότηση έργων στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, με συνολική δωρεά 3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να προχωρήσει στη διαγραφή οφειλών για τους οικιακούς πελάτες της, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σήμερα, η ΔΕΗ ανακοινώνει την ανάρτηση στην ιστοσελίδα dei.gr της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος διαγραφής οφειλών διευκρινίζοντας τα ακόλουθα:

• Οι δικαιούχοι της στήριξης είναι οικιακοί πελάτες των οποίων η οικία καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά του Αυγούστου,

• Η διαγραφή αφορά τόσο τρέχουσες όσο και ληξιπρόθεσμες οφειλές,

• Η διαγραφή αφορά μόνο σε χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήματος, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα τη συνοδεύουν καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για την υποβολή του αιτήματος βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/ypostiriksi-epikoinonia/diagrafi-ofeilon-pyropliktoi/

Θα χρειαστείτε

  1. Αποδεικτικό ΑΦΜ (έγγραφο από το Taxisnet ή Εφορία)
  2. Να γνωρίζετε τον Λογαριασμό Συμβολαίου και τον Αριθμό Παροχής που αναγράφονται στον λογαριασμό σας
  3. Το Δελτίο αυτοψίας σε ψηφιακή μορφή

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της στήριξης;

Πελάτες με οικιακό τιμολόγιο των οποίων η οικία έχει χαρακτηριστεί κατά την αυτοψία 'κόκκινη - ολική καταστροφή'.

Η οικία πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων των παρακάτω περιοχών:

  • Δημοτικών Ενοτήτων Πεταλούδων και Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
  • Δήμου Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής
  • Δημοτικής Ενότητας Ελυμνίων, του Δήμου Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Το Δελτίο Eπανελέγχου όπου αναγράφονται τα αποτελέσματα της αυτοψίας, βάσει του οποίου έχετε καταστεί δικαιούχος της ενίσχυσης για κατοικίες και κτιριακές εγκαταστάσεις φυσικών ή νομικών προσώπων έναντι στεγαστικής συνδρομής.

Μπορείτε να ζητήσετε από τον ιδιοκτήτη το έγγραφο της αυτοψίας ή να υποβάλει αίτημα εκ μέρους σας στο όνομά του, καταχωρίζοντας τον Αριθμό Παροχής και Λογαριασμό Συμβολαίου που αφορά τη δική σας παροχή. 

Μπορείτε να υποβάλετε αίτημα ως ιδιοκτήτης, ακόμα και αν η παροχή δεν είναι στο όνομά σας.

Θα διαγραφεί το σύνολο των οφειλών σας προς τη ΔΕΗ, δηλαδή οι χρεώσεις προμήθειας ΔΕΗ. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις και οι χρεώσεις προς το Δήμο και την ΕΡΤ δεν θα διαγραφούν. 

Μετά την εξέταση του αιτήματός σας και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις διαγραφής των οφειλών, θα σας αποσταλεί λογαριασμός που θα αναγράφει διακριτά το ποσό της οφειλής που διαγράφηκε, το χρονικό διάστημα που αφορά, καθώς και το υπόλοιπο ποσό προς πληρωμή.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε δωρεάν στο 800-900-1000.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Την ολοκλήρωση της πληρωμής των κύριων & επικουρικών συντάξεων Ιουνίου (που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα), την προκαταβολή σύνταξης και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ για το Μάιο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ για την εβδομάδα 29 Μαΐου- 2 Ιουνίου 2023.

Επίδομα 350 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί σε ορισμένες κατηγορίες μαθητές (Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ) που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023, σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ που ανακονώθηκε.

Με στόχο των περιορισμό των τηλεφωνικών κλήσεων από τις εισπρακτικές εταιρείες προς τους οφειλέτες, δημοσιεύθηκαν οι νέες προβλέψεις του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών.

Μέσα στη πρώτη εβδομάδα Ιονίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τα προγράμματα Επιδοτούμενου Κοινωνικού τουρισμού, Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων και τα υπόλοιπα προγράμματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το έτος 2023.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ έχει πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την φορολοταρία αποδείξεων για τις συναλλαγές Απριλίου, που διενεργείται κάθε μήνα και χαρίζει πλέον μέχρι και 50.000 ευρώ σε έναν υπερτυχερό.