Δ.Μιχαηλίδου: Την Μεγάλη Τετάρτη ή "Επιταγή ακρίβειας " στους δικαιούχους- Τι ισχύει για την 1,5 δόση επιδόματος παιδιού

2022-04-17

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μίλησε στην εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο» για τα επιδόματα που αναμένονται να λάβουν οι πολίτες και τα νέα σχέδια του υπουργείου Εργασίας.

Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε αρχικώς πως τη Μ. Τετάρτη, οι πολίτες θα δούν στους λογαριασμούς τους το επίδομα ακριβείας το οποίο αφορά το 1/3 των Ελλήνων, συγκεκριμένα σε 3.2 εκατομμύρια Έλληνες.

Πρόκειται για τους χαμηλοσυνταξιούχους, (όσοι λαμβάνουν μηνιαίως κάτω από 600 ευρώ), τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τα άτομα με αναπηρεία που λαμβάνουν και το αντίστοιχο επίδομα.

«Στόχος της κυβέρνησης αυτής είναι πολύ συγκεκριμένα να πηγαίνουμε στους πιο ευάλωτους, έτσι δεν πήγαμε σε οριζόντιο μέτρο, πήγαμε στο 1/3 του πληθυσμού, στους πιο ευάλωτους» επισήμανε η υφυπουργός.

Αναφορικά με τα έκτακτα βοηθήματα στις οικογένειες με παιδιά η κ. Μιχαηλίδου είπε πως θα το λάβουν 1.1 εκατομμύρια οικογένειες με παιδιά και όσοι γονείς δεν πρόλαβαν να κάνουν την αίτηση έως τις 11 Μαρτίου μπορούν να το κάνουν ως το τέλος του χρόνου και να λάβουν το επίδομα αναδρομικά.

Συγκεκριμένα:

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21

Οι δικαιούχοι Α21 ,και ανεξάρτητα από την οικονομική κλίμακα που ανήκουν, θα πάρουν χρήματα που αναλογούν σε 1,5 μηνιαία δόση.

Ότι αφορά στο Α21 διαβάστε πολύ προσεκτικά το παρακάτω:

  • Η έκτακτη πίστωση - δώρο του Α21 θα πιστωθεί 20/4.
  • Όσοι κάνατε αίτηση Α21 ήσασταν δικαιούχοι και πληρωθήκατε 30/3, θα πάρετε μιάμιση μηνιαία δόση χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάποια άλλη επιπλέον ενέργεια.
  • Όσοι υποβάλλατε ή θα υποβάλλετε αίτηση Α21 μετά τις 11/3 και δεν προλάβατε να πληρωθείτε 30/3, παρόλα αυτά η αίτησή σας υποβλήθηκε οριστικά και εγκρίθηκε, και εσείς θα πάρετε την έκτακτη ενίσχυση χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο. Άγνωστο και αδιευκρίνιστο προς το παρόν ,αν θα τα πάρετε ως 21/4 ή στην επόμενη τακτική πληρωμή αλλά το πιο πιθανό είναι πως θα πληρωθείτε στην επόμενη τακτική πληρωμή κι όχι τώρα.
  • Οι υπόλοιποι, όταν κάνετε αίτηση Α21 και εγκριθεί , τότε στην επόμενη τακτική πληρωμή μετά την αίτησή σας θα πάρετε αναδρομικά όσες δόσεις σας αναλογούν και επιπλέον την έκτακτη ενίσχυση-δώρο της μιάμιση μηνιαίας δόσης.
  • Όσοι δεν έχετε υποβάλλει αίτηση Α21, όσοι έχετε αχρεωστητως καταβληθέντα , οφειλές στον ΟΠΕΚΑ ή εκκρεμεί έλεγχος δικαιολογητικών , αυτονόητο είναι πως δεν θα πάρετε ούτε την έκτακτη πασχαλινή ενίσχυση έως να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες αυτές.

200 ΕΥΡΩ

200 ευρώ θα πάρουν 20/4 χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑΜΕΑ με Προνοιακά επιδόματα και οσοι παίρνουν την σύνταξη γήρατος του ανασφάλιστου υπερήλικα, αν πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια , χωρίς να κάνουν καμία αίτηση, θα πιστωθούν στον λογαριασμό τους αυτόματα

Τα εισοδηματικά κριτήρια για τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι: 7200 για τον άγαμο ετησίως και 14400 για τους εγγάμους, σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση που αφορά στο 2020.

Η αντικειμενική αξία της περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200 χιλ. ευρώ. 

Οι συνταξιούχοι (δικαιούχοι και μη) της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην επιλογή: «ηλεκτρονικές υπηρεσίες» για «συνταξιούχους», κατά την ημέρα της πληρωμής.

ΕΕΕ (ΚΕΑ)

Οι δικαιούχοι ΚΕΑ που κατά τον Μάρτιο 2022 είχαν εγκεκριμένη αίτηση θα πάρουν ως διπλό επίδομα όπως και τα Χριστούγεννα και στην κάρτα μετρητών και στην προπληρωμένη.

Η πρώτη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απρίλιου (από 19 Απριλίου στα ΑΤΜ) και η δεύτερη στις 29 Απριλίου (από 28 Απριλίου στα ΑΤΜ).

Δηλαδή θα πάρουν δύο φορές το ποσό που τους έχει εγκριθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Έρχεται η πληρωμή των 3,5 μηνών του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ. Η πληρωμή είναι προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου και θα αρχίσει από την 21 Δεκεμβρίου μετά τις 2:30 μ.μ.