COVID-19: "Ελευθερία " σε ανεμβολίαστους από 1 Μαΐου- Εξετάζονται Νέα μέτρα από Σεπτέμβριο

2022-04-12

Θ. Πλεύρης: Αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά επιτρεπόντων και των συνθηκών. 

«Οι συνθήκες μάς επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά. Δηλαδή αναστέλλεται -προσοχή, δεν καταργείται- η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, απλοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και οι έλεγχοι (testing) στους πολίτες για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους. Τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο.»

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ όπου αναφέρθηκε στο σχέδιο της Κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ, στα μέτρα του κορονοϊού που χαλαρώνουν, στην καθιέρωση προσωπικού γιατρού και δωρεάν εξετάσεις με μήνυμα στο κινητό. Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα οικονομικά κίνητρα για τους ιδιώτες γιατρούς και τις επισκέψεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς, όπως και στο νέο πλαίσιο συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες.

Ο Κ. Πλευρής διαβεβαίωσε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ θα συνεχιστεί σταθερά για την αντιμετώπιση ενός νέου, σφόδρα πιθανού, κύματος το φθινόπωρο. Υπογράμμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει αλλά χάρη στην εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής των μέτρων σε όσο το δυνατό πιο κανονικές συνθήκες γίνεται.

Αναφέρθηκε επίσης στις προληπτικές εξετάσεις που θα γίνονται δωρεάν για μια σειρά από σοβαρές ασθένειες και στις δυνατότητες του προγράμματος «Δοξιάδης» όπου οι πολίτες θα λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους και θα μπορούν να κάνουν δωρεάν την προληπτική εξέταση και να τους εξετάζει θεράπων ιατρός.

Σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόνισε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου την εντάσσει σε ένα συνολικό σχεδιασμό με την αναβάθμιση όλων των δομών και τη θεσμοθέτηση του προσωπικού ιατρού, για να οδηγηθούμε στο ΕΣΥ, το οποίο και θα ενισχυθεί και σε υλικοτεχνική υποδομή και σε ανθρώπινο προσωπικό.

Για τη λειτουργία του ΕΟΠΠΥ τόνισε ότι επιδίωξη είναι η διασφάλιση των καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες Ο Οργανισμός υπάρχει και έχει ως αυτοσκοπό τον πολίτη και όχι τους παρόχους, τόνισε ο κ. Πλευρής

Πηγή: ertnews.gr

Πάνω από 80.000 νέοι δικαιούχοι εντάχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή», που οσονούπω ενισχύεται με άλλα 140 εκατ. ευρώ, δίνοντας την ευκαιρία σε άλλους 140.000 επιλαχόντες να αποσύρουν ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά), αντικαθιστώντας τες με πιο αποδοτικές ενεργειακά...

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, τα στοιχεία που προκύπτουν από την 6η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» καθώς και αναλυτικές λεπτομέρειες για το πως θα εφαρμοστούν το «Καλάθι των Χριστουγέννων» και το «Καλάθι του Άη Βασίλη», τα οποία θα βρίσκονται σε ισχύ, το μεν...

Για την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα έχουν προγραμματιστεί οι περισσότερες τακτικές και έκτακτες πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων από ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ. Μεταξύ αυτών, και το επίδομα παιδιού που έρχεται με διπλή πληρωμή αυτόν τον Δεκέμβριο.

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2023, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παρατείνεται έως 31.3.2023 η ισχύς της διάταξης περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Απαραίτητο φαίνεται να είναι το Food Pass, καθώς από τη στιγμή που δεν διαφαίνεται σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ένα επίδομα τροφίμων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μικρό βοήθημα στους πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα.