COVID-19: "Ελευθερία " σε ανεμβολίαστους από 1 Μαΐου- Εξετάζονται Νέα μέτρα από Σεπτέμβριο

2022-04-12

Θ. Πλεύρης: Αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά επιτρεπόντων και των συνθηκών. 

«Οι συνθήκες μάς επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά. Δηλαδή αναστέλλεται -προσοχή, δεν καταργείται- η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, απλοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και οι έλεγχοι (testing) στους πολίτες για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους. Τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο.»

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ όπου αναφέρθηκε στο σχέδιο της Κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ, στα μέτρα του κορονοϊού που χαλαρώνουν, στην καθιέρωση προσωπικού γιατρού και δωρεάν εξετάσεις με μήνυμα στο κινητό. Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα οικονομικά κίνητρα για τους ιδιώτες γιατρούς και τις επισκέψεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς, όπως και στο νέο πλαίσιο συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες.

Ο Κ. Πλευρής διαβεβαίωσε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ θα συνεχιστεί σταθερά για την αντιμετώπιση ενός νέου, σφόδρα πιθανού, κύματος το φθινόπωρο. Υπογράμμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει αλλά χάρη στην εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής των μέτρων σε όσο το δυνατό πιο κανονικές συνθήκες γίνεται.

Αναφέρθηκε επίσης στις προληπτικές εξετάσεις που θα γίνονται δωρεάν για μια σειρά από σοβαρές ασθένειες και στις δυνατότητες του προγράμματος «Δοξιάδης» όπου οι πολίτες θα λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους και θα μπορούν να κάνουν δωρεάν την προληπτική εξέταση και να τους εξετάζει θεράπων ιατρός.

Σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόνισε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου την εντάσσει σε ένα συνολικό σχεδιασμό με την αναβάθμιση όλων των δομών και τη θεσμοθέτηση του προσωπικού ιατρού, για να οδηγηθούμε στο ΕΣΥ, το οποίο και θα ενισχυθεί και σε υλικοτεχνική υποδομή και σε ανθρώπινο προσωπικό.

Για τη λειτουργία του ΕΟΠΠΥ τόνισε ότι επιδίωξη είναι η διασφάλιση των καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες Ο Οργανισμός υπάρχει και έχει ως αυτοσκοπό τον πολίτη και όχι τους παρόχους, τόνισε ο κ. Πλευρής

Πηγή: ertnews.gr

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνά και συγκεκριμένα Τετάρτη 31 Αυγούστου θα γίνει η τακτική πληρωμή των παρακάτω επιδομάτων. Η καταβολή όπως κάθε μήνα θα ξεκινήσει από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, που είναι Τρίτη 30 Αυγούστου.

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή...

Μεχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα παροχής αγοράς βιβλίων απο την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αφού έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, πού ορίζει τους δικαιούχους του προγράμματος 2022.

Ημέρα πληρωμής για σχεδόν 1,8 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει αίτηση για την επιδότηση καυσίμων. Σήμερα αναμένεται να μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή στην άυλη ψηφιακή κάρτα τους τα ποσά που δικαιούνται για το Fuel Pass 2.

Ανοίγει και πάλι την Πέμπτη 25 Αυγούστου η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για την άυλη κάρτα Evia-Samos Pass για την τρίτη φάση του προγράμματος.
Αφορά όσους επιθυμούν να πάνε διακοπές Σεπτεμβρίο στις παρακάτω περιοχές:

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Εκταμιεύτηκαν τα χρήματα από το ΥΠ.ΟΙΚ. Ίσως και σήμερα η καταβολή σε όσους επέλεξαν τραπεζικό λογαριασμό (iban)

Ημέρα πληρωμής για σχεδόν 1,8 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει αίτηση για την επιδότηση καυσίμων. Σήμερα αναμένεται να μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή στην άυλη ψηφιακή κάρτα τους τα ποσά που δικαιούνται για το Fuel Pass 2.