Άυλη ψηφιακή κάρτα "Market Pass " πως θα εκδοθεί από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα & πως θα πληρώνετε με αυτήν

2023-02-25

Πώς θα ενεργοποιηθεί η άυλη κάρτα στο smartphone & πως θα πληρώσετε με αυτήν την κάρτα στο σούπερ μαρκετ;

Μεσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλούν τα πρώτα email και sms για την έκδοση των ψηφιακών καρτών Market Pass από τα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που οι δικαιούχοι έχουν επιλέξει κατά την υποβολή της αίτησης τους. 
Και συγκεκριμένα οι τράπεζες Viva Wallet,  Alpha bank και Eurobank θα αρχίσουν την έκδοση καρτών και την αποστολή των email και sms στους δικαιούχους μετά τις 28 Φεβρουαρίου, αφού μέχρι τότε οι δικαιούχοι ακόμα έχουν την δυνατότητα για τροποποίηση και ακύρωση της αίτησης τούς.

Υπενθυμίζουμε πώς η πρώτη πληρωμή θα αφορά τους δικαιούχους που θα έχουν υποβάλλει την αίτηση τούς μέχρι και 28 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου.  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας δεν προαπαιτείται ο δικαιούχος να είναι πελάτης των ως άνω ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα η διαδικασία για την έκδοση ψηφιακής κάρτας έχει ως εξής:

Κατά την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος καταχωρίζει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του Viva Wallet, Alpha Bank, Eurobank από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Η αρμόδια υπηρεσία διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στο πιστωτικό ίδρυμα (Viva Wallet, Alpha Bank, Eurobank), το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου, για τον σκοπό της έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και της πίστωσης του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης, και εμβάζει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Ακολούθως, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Mολις σας έρθει στο mail σας απάντηση από την ALPHA BANK, την VIVA WALLET η την EUROBANK πως η κάρτα σας είναι έτοιμη, θα συνδεθείτε ώστε να δείτε τα παρακάτω στοιχεία της κάρτας: 

 1. Τον αριθμό κάρτας

2. Την ημερομηνία λήξης

3. Τον αριθμό cvv (τον 3ψηφιο που είναι στο πίσω μέρος της κάρτας)

Τι θα πρέπει να ελέγξετε 

Θα πρέπει να ελέγξετε αν έχετε την εφαρμογή Google Pay αλλιώς Πορτοφόλι Google. Διότι από αυτή τη εφαρμογή θα γίνεται ανέπαφα η πληρωμή με την άυλη κάρτα. 

Το μόνο που θα χρειαστεί, αφού θα έχετε την εφαρμογή είναι να περάσετε τη συσκευή από το τερματικό μηχάνημα POS για να πληρώσετε οπουδήποτε γίνεται δεκτό το Google Pay.

Αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένη η συγκεκριμένη εφαρμογή θα πρέπει να την κατεβάσετε από ΕΔΩ

Στην συνέχεια ανοίγετε την εφαρμογή και πατάτε την επιλογή + που είναι πάνω δεξιά. Εκεί θα καταχωρήσετε τα στοιχεία της κάρτας και θα δείτε την άυλη ψηφιακή σας καρτα στο πορτοφόλι πλεον.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και ενεργοποιήσετε το NFC, μπορείτε να πληρώνετε με το τηλέφωνο πλησιάζοντάς το σε pos (πατώντας δυο φορές γρήγορα το κουμπί στα δεξιά του τηλεφώνου ή το κεντρικό που θέτει σε κατάσταση αναμονής την οθόνη). 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις