Άυλη κάρτα "Τουρισμός για όλους ": Πότε θα την παραλάβουν όσοι κληρώθηκαν στη δεύτερη κλήρωση

2022-10-17
Η δεύτερη κλήρωση του προγράμματος "Τουρισμός για όλους " έχει πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου. Όσοι έχουν κληρωθει έχουν πάρει ενημέρωση στο email τους ότι είναι δικαιούχοι,  αλλά δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής καμιά ενημέρωση από το πιστωτικό ίδρυμα (Viva Wallet η Alpha bank) για την έκδοση της αυλής κάρτας. 
Μετά από την επικοινωνία με την πλατφόρμα λάβαμε την εξής ενημέρωση:

Οι αιτήσεις με κατάσταση "Κληρωθείσα" θα λάβουν μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου την άυλη ψηφιακή κάρτα με το ποσό της επιδότησης. 

Επομένως μέσα στις επόμενες ημέρες οι δικαιούχοι θα λάβουν ενημερώσεις και από Viva Wallet η την Alpha bank για να ενεργοποιηθεί η κάρτα και να μπορέσουν να την χρησιμοποιήσουν.

Πώς εκδίδω την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα για τον "Τουρισμό για όλους"

Τα πιστωτικά ιδρύματα διανέμουν (αποστέλλουν) αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις άυλες ψηφιακές χρεωστικές μετά την παραλαβή του εκάστοτε σχετικού αρχείου. Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι: α. Όνοματεπώνυμο β. Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (email) γ. Αριθμός Κινητού Τηλέφωνου δ. Ποσό οικονομικής Διευκόλυνσης. Παράλληλα ενημερώνει τους Δικαιούχους για την διαδικασία ενεργοποίησης της Ψηφιακής Κάρτας. 

Πως θα εκδοθεί η αυλή κάρτα Viva wallet η Alpha bank

Κατά την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος έχει καταχωρίσει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του (Viva Wallet η Alpha Bank), από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα.

Δεν χρειάζεται να διαθέτετε λογαριασμό στις αναφερόμενες τράπεζες, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή Viva Wallet Mobile App η myAlpha Mobile App στο κινητό σάς.

Μέσω της ειδικής εφαρμογής Viva Wallet Mobile App η myAlpha Mobile App κι εφόσον είστε δικαιούχος μετά την κλήρωση, δικαιούστε την έκδοση άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, στην οποία πιστώνεται το αναλογούν ποσό. 

Μετά την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών (Viva Wallet η Alpha Bank) σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφότου εισέλθετε στον ανωτέρω σύνδεσμο, δημιουργείτε προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνετε κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Για τη χρήση της κάρτας, απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών.

Ειδικότερα:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, εφόσον την έχετε προσθέσει μέσα από το Viva Wallet Mobile App η myAlpha Mobile App σε ένα από τα ψηφιακά πορτοφόλια: ApplePay (για συσκευές iOS) και GooglePay (για συσκευές Android).

Σημείωση: H κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φυσικά τερματικά POS, ενώ είναι δυνατή η χρήση της και σε web POS καθώς και σε διαδικτυακές κρατήσεις.

Πότε η κάρτα ενεργοποιείται και είναι έτοιμη προς χρήση;

Μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης και εφόσον είστε δικαιούχος , ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών που επιλέξατε κατά την υποβολή αίτησης (Viva Wallet η Alpha Bank) σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για την ενεργοποίηση της κάρτας. Με την ενεργοποίηση αυτής, αποκτάτε αυτομάτως το δικαίωμα χρήσης της σε συναλλαγές.

Πώς και πού μπορώ να χρησιμοποιήσω το Τουρισμός για όλους Pass

Με το Τουρισμός για όλους Pass μπορείτε να κάνετε αγορές εντός Ελλάδος σε επιχειρήσεις με το σήμα της MasterCard και οι οποίες δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα υπηρεσιών διαμονής.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • για ηλεκτρονικές συναλλαγές, εντοπίζοντας τα στοιχεία της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μέσα από τον Tourismos For All Pass λογαριασμό σας, μόνο για υπηρεσίες διαμονής (ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, σε αντίστοιχους κωδικούς εμπόρων- MCCs).
  • για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS ) ή Google Pay (για συσκευές Android), μόνο για υπηρεσίες διαμονής (ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, σε αντίστοιχους κωδικούς εμπόρων- MCCs).

Το διαθέσιμο υπόλοιπό σας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 30/06/23. Τυχόν υπολειπόμενο ποσό, επιστρέφεται στο φορέα μετά την ολοκλήρωση της δράσης.

Σημείωση: Το Τουρισμός για όλους Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις