Άυλη κάρτα Fuel Pass χωρίς NFC στο τηλέφωνο: Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί

2022-08-04
Η χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας απαιτεί υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών. Πώς να χρησιμοποιηθεί όμως η άυλη κάρτα Fuel pass αν το κινητό σας τηλέφωνο δεν διαθέτει NFC;

Όσοι/ες επιλέξουν το επίδομα βενζίνης να κατατεθεί σε ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο και όχι την πίστωση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, θα πάρουν:

  • Οχήματα σε ηπειρωτική περιοχή: 80 με κάρτα (65 ευρώ χωρίς κάρτα)
  • Σε νησιωτική (και την Κρήτη): 100 ευρώ με κάρτα (85 ευρώ χωρίς κάρτα)
  • Μοτοσυκλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 60 με κάρτα (45 ευρώ χωρίς κάρτα)
  • Μοτοσυκλέτες σε νησιωτική περιοχή: 70 με κάρτα (55 ευρώ χωρίς κάρτα)
Ειναι κρίμα να μην αξιοποιηθεί bonus των 15 ευρώ στο Fuel Pass 2. Οπότε οι περισσότεροι αναζητούν λύση για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την άυλη κάρτα τους στο πρατήριο καυσίμων παρόλο που η συσκευή τους δεν διαθέτει NFC.

Δεν έχω NFC για το Fuel Pass

Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να προσθέστε τη δυνατότητα NFC σε ένα κινητό smartphone αν αυτό δεν το έχει. Οπότε παρόλο που υπάρχουν διάφορες εφαρμογές NFC στο Play Store, καμία δεν μπορεί να λειτουργήσει για την πληρωμή.

Η λειτουργία NFC θα πρέπει να είναι εγκατεστημένη από το εργοστάσιο στη συσκευή σάς για να λειτουργήσει. 

NFC είναι τα αρχικά της φράσης Νear Field Communication που σημαίνει "Επικοινωνία κοντινού πεδίου". Η τεχνολογία NFC εφαρμόζεται σε smartphone και επιτρέπει στο κινητό τηλέφωνο να έχει ασύρματη επικοινωνία και ανταλλαγή δεδομένων με άλλες συσκευές από πολύ μικρή απόσταση, όπως πχ ένα POS. 

Πως θα μπορέσουμε όμως να πληρώσουμε με την κάρτα μας,  αφού το τηλέφωνό μας δεν έχει NFC;

Η λύση είναι απλή. 

Βρίσκουμε έναν γνωστό η συγγενή με τηλέφωνο που έχει NFC

Ενεργοποιούμε την κάρτα στο δικό μας τηλέφωνο βάσει οδηγιών που θα λάβουμε. Θα σου ζητηθεί να δημιουργήσεις έναν κωδικό πρόσβασης και να τον επιβεβαιώσεις. Συγκεκριμένα δημιουργούμε έναν κωδικό πρόσβασης όπως το ζητάει η Viva Wallet η λαμβάνουμε έτοιμο κωδικό από την Alpha bank με θέσεις. Στη συνέχεια λαμβάνεις τον κωδικό στο τηλέφωνο που έχεις δηλώσει, τον καταχωρείς στο ανάλογο πεδίο, πατάς "ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ".  

Οπότε έχοντας τους κωδικούς πρόσβασης πλέον κατεβάζουμε τις εφαρμογές στο τηλέφωνο με NFC, ανάλογα με την τράπεζα που μάς έστειλε την κάρτα μας. 
Εφαρμογές: 

myAlpha Mobile

Viva Wallet

Συνδεόμαστε στην εφαρμογή που κατεβάσαμε στο κινητό με NFC με τους κωδικούς που δημιουργισαμε, αποστέλλονται SMS με αλλους κωδικούς για ταυτοποίηση στο δικό μάς φυσικά τηλέφωνο και τους βάζουμε στο τηλέφωνο με  NFC. Με αυτόν τον τρόπο συνδεόμαστε στην εφαρμογή της τράπεζας και βλέπουμε εκεί την Fuel Pass μάς. 

Κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να την συνδέσουμε με το Google Pay η Apple Pay στην ίδια συσκευή φυσικά,  ενεργοποιουμε το NFC και πάμε να βάλουμε βενζίνη και να πληρώσουμε. 

Δείτε παρακάτω τα άρθρα πως ενεργοποιείται η Fuel Pass στη Viva wallet και στην  Alpha bank. ⬇️⬇️

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή...

Μεχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα παροχής αγοράς βιβλίων απο την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αφού έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, πού ορίζει τους δικαιούχους του προγράμματος 2022.