Άυλη κάρτα Fuel pass 2 από Viva Wallet η Alpha bank: Πώς εκδίδεται και πως λειτουργεί

2022-07-29

H άυλη ψηφιακή κάρτα Fuel Pass χρησιμοποιείται μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί και θα ενεργοποιηθεί, σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα. Να σημειωθεί ότι όσοι κατά την αίτηση τους επιλέξουν να πάρουν το χρηματικό ποσό μέσω της άυλης κάρτας Fuel Pass Viva Wallet η Alpha Bank, και όχι σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν πρόσθετη ενίσχυση 15 ευρώ.

Κατά την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος καταχωρίζει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του Viva Wallet η Alpha Bank, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.  

Οι συνεργαζόμενες τράπεζες είναι δύο Viva Wallet και Alpha Bank. Δεν χρειάζεται να διαθέτετε λογαριασμό στις αναφερόμενες τράπεζες, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σάς. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητο είναι να έχει NFC το κινητό σας για να μπορεί να πληρώνει ανέπαφα 

Ως Fuel Pass νοείται:

Μία ψηφιακή/άυλη κάρτα Fuel Pass, με διαθέσιμο χρηματικό υπόλοιπο που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αγορά καυσίμου σε επιλεγμένες κατηγορίες επιχειρήσεων που προσφέρουν καύσιμα κίνησης.

Αξιοποιήστε την οικονομική ενίσχυση που προσφέρει η Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους των καυσίμων κίνησης. Επιλέξτε ανάμεσα στην έκδοση ψηφιακής κάρτας καυσίμων Fuel Pass Visa από Viva Wallet η Alpha Bank

Η διαδικασία είναι απλή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αποκτήσετε το Fuel Pass.

Μπείτε στην στο gov.gr και ακολουθήστε όλα τα απαραίτητα βήματα. Ολοκληρώστε μια απλή διαδικασία και επιλέξτε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να επωφεληθείτε από την ενίσχυση καυσίμων.

Επιλέγετε από τα παρακάτω:

 • Την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας 
 • Την πίστωση του ποσού σε καταθετικό λογαριασμό στον οποίο είστε δικαιούχος.

Αν επιλέξετε την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας σας ζητηθεί να επιλέξετε πάροχο για την άυλη καρτα Fuel Pass, μπορείτε να επιλέξετε αναμεσά στη Viva Wallet η Alpha Bank

Με την ολοκλήρωση της αίτησής σας θα λάβετε μέσα στις 2-3 εργάσιμες μέρες ενημέρωση μέσω Viber/SMS και Email από το πιστωτικό ίδρυμα που επιλέξατε.

Εάν επιλέξετε την έκδοση άυλης κάρτας, δεν είναι απαραίτητο να είστε ήδη πελάτης των παραπάνω τράπεζων

Πώς αποκτώ το Fuel Pass Viva Wallet;

Για να αποκτήσετε την Fuel Pass άυλη ψηφιακή κάρτα, δεν απαιτείται η δημιουργία Viva Wallet λογαριασμού.

Τα βήματα αναλυτικά:

Εφόσον λάβετε την ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

 • Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο Δες το Fuel Pass μου

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

Δημιουργία κωδικού πρόσβασης

Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@@#$%^*).

 • Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση

 • Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

 • Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας

 • Επιλέξτε την ένδειξη Fuel Pass

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων, μπορείτε άμεσα να εντοπίσετε και να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή σας κάρτα. 


Πώς αποκτώ το Fuel Pass Alpha Bank

Αν δεν έχετε λογαριασμό στην Alpha Bank 

 • Με την ολοκλήρωση της αίτησής σας θα λάβετε ενημέρωση μέσω Viber/SMS ότι παραλάβαμε το αίτημά σας και το επεξεργαζόμαστε.
 •  Για τη χρήση της νέας άυλης κάρτας σας είναι απαραίτητη η δημιουργία e-Banking συνδρομής, στην οποία και προχωρήσαμε. Σύντομα θα λάβετε τους κωδικούς σας (Username & Password) μέσω email/SMS για την e-Banking συνδρομή σας.
 • Εντός δύο εργάσιμων ημερών θα λάβετε σχετικό SMS που θα σας ενημερώνει για την έκδοση της νέας άυλης Fuel Pass Visa κάρτας σας.
 • Για να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή myAlpha Mobile App στο κινητό σας τηλέφωνο, την οποία μπορείτε να "κατεβάσετε" δωρεάν επιλέγοντας www.mobileapp χρησιμοποιώντας το κινητό σας. Στη συνέχεια θα πρέπει να συνδεθείτε με το myAlpha Mobile App με τους e-Banking κωδικούς (Username, Password), που θα έχετε λάβει στα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής σας, επιλέγοντας από την αρχική οθόνη της εφαρμογής «Σύνδεση με Κωδικούς».
 • Με την επιτυχημένη σας σύνδεση με την εφαρμογή θα εντοπίστε τη νέα άυλη Fuel Pass Visa κάρτα σας στην αρχική σελίδα (ενότητα Κάρτες), την οποία και θα πρέπει να προσθέσετε στο ψηφιακό πορτοφόλι της επιλογής σας, προκειμένου να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε Πρατήρια Υγρών Καυσίμων.
 •  Για να προσθέσετε την κάρτα σας στο ψηφιακό πορτοφόλι που σας εξυπηρετεί, συνδεθείτε με το myAlpha Mobile, επιλέξτε την κάρτα για να μεταβείτε στις Λεπτομέρειες της κάρτας, και στη συνέχεια επιλέξτε το σχετικό εικονίδιο «Προσθήκη στο myAlpha Wallet» ή «Προσθήκη στο Google Pay» ή «Προσθήκη στο Apple Wallet» ώστε να την προσθέσετε στο ψηφιακό πορτοφόλι που επιθυμείτε. 

Αν έχετε λογαριασμό στην Alpha Bank 

 • Είστε ήδη πελάτης της Τράπεζας, διαθέτετε κωδικούς (Username & Password) για το e-Banking της Alpha Bank και επιλέξατε κατά την αίτησή σας να λάβετε την επιδότηση καυσίμων μέσω της Alpha Bank με την μορφή της άυλης κάρτας;
 • Με την ολοκλήρωση της αίτησής σας θα λάβετε ενημέρωση μέσω Viber/SMS ότι παραλάβαμε το αίτημά σας και το επεξεργαζόμαστε.
 • Εντός δύο εργάσιμων ημερών θα λάβετε σχετικό SMS που θα σας ενημερώνει για την έκδοση της νέας άυλης Fuel Pass Visa κάρτας σας.
 • Για να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας θα πρέπει να συνδεθείτε με το myAlpha Mobile App με τους e-Banking κωδικούς σας (Username, Password), επιλέγοντας από την αρχική οθόνη της εφαρμογής «Σύνδεση με Κωδικούς». Αν δεν έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή myAlpha Mobile App στο κινητό σας τηλέφωνο μπορείτε να την "κατεβάσετε" δωρεάν επιλέγοντας www.mobileapp χρησιμοποιώντας το κινητό σας τηλέφωνο.
 • Με την επιτυχημένη σας σύνδεση μέσα από την myAlpha Mobile εφαρμογή (επιλογή Σύνδεση με Κωδικούς) με το Username και Password που διαθέτετε, θα εντοπίστε τη νέα άυλη Fuel Pass Visa κάρτα σας στην αρχική σελίδα (ενότητα Κάρτες). Για να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας θα πρέπει να την προσθέσετε στο ψηφιακό πορτοφόλι της επιλογής σας. Επιλέξτε την κάρτα σας και θα μεταβείτε στις Λεπτομέρειες της κάρτας, από όπου και μπορείτε να επιλέξτε το σχετικό εικονίδιο «Προσθήκη στο myAlpha Wallet» ή «Προσθήκη στο Google Pay» ή «Προσθήκη στο Apple Wallet» ώστε να την προσθέσετε στο ψηφιακό πορτοφόλι που σας εξυπηρετεί προκειμένου να την χρησιμοποιήσετε σε Πρατήρια Υγρών Καυσίμων. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Στο πλαίσιο των έκτακτων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ, με εμβόλιμη πληρωμή την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που λαμβάνουν μεσαίες και χαμηλές συντάξεις

Την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Απριλίου, την προκαταβολή συντάξεων για τον ίδιο μήνα, την έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που λαμβάνουν χαμηλές και μεσαίες συντάξεις και οι διατάξεις και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Μάρτιο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των πληρωμών για την...

Επτά μήνες μετά την εξαγγελία του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» και έπειτα από πολλά «μπρος – πίσω» το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) κατέληξε στον τελικό Οδηγό. Τα διαθέσιμα κονδύλια έχουν πλέον περιοριστεί στα 200 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι θα καλύψουν την επιδότηση συστημάτων για περίπου 25.000 με 30.000 δικαιούχους...