Από 250 μέχρι 300 ευρώ το Δώρο Πάσχα -Ποιοι είναι οι "σίγουροι" δικαιούχοι και ποιοι βγαίνουν "εκτός"

2022-02-16
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του enaklik.com το έκτακτο βοήθημα λόγω ακρίβειας θα κυμανθεί από 250 μέχρι 300 ευρώ και θα αφορά και πάλι όσους έχουν ενισχυθεί και τα Χριστούγεννα,  δηλαδή δικαιούχους ΚΕΑ,  ΑΜΕΑ και χαμηλοσυνταξιούχους. 
Πρόκειται να προστεθούν στην ενίσχυση οι άνεργοι και δυστυχώς αποκλείονται χαμηλόμισθοι,  λόγω ερχόμενης από την 1 Μαΐου αύξησης τού βασικού μισθού. 
Η ενίσχυση πρόκειται να δοθεί με μια απλή αίτηση από τους δικαιούχους,  πού ήδη θα έχουν επιλεχθεί με εισοδηματικά  και περιουσιακά κριτήρια. Ο δικαιούχος θα μπαίνει στην πλατφόρμα που θα έχει δημιουργηθεί και θα βλέπει αν είναι δικαιούχος, βάζοντας τους κωδικούς του και το ΑΜΚΑ. Αν είναι δικαιούχος το Συστήμα στη συνέχεια θα ζητήσει να προσθέσει τον τραπεζικό λογαριασμό, που θα καταβληθούν τα χρήματα και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Οι οριστικές αποφάσεις για τους δικαιούχους αλλά και το ύψος της ενίσχυσης αναμένεται να έχουν ληφθεί το αργότερο έως το τέλος Μάρτιου, που χρονικά θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την ανάπτυξη του 2021 η οποία αναμένεται να κινηθεί πάνω από 8,5% καθώς και τα δημοσιονομικά περιθώρια με βάση την πορεία του προϋπολογισμού και το δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί από την μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ. 

Επίδομα 350 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί σε ορισμένες κατηγορίες μαθητές (Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ) που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023, σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ που ανακονώθηκε.

Με στόχο των περιορισμό των τηλεφωνικών κλήσεων από τις εισπρακτικές εταιρείες προς τους οφειλέτες, δημοσιεύθηκαν οι νέες προβλέψεις του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών.

Μέσα στη πρώτη εβδομάδα Ιονίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τα προγράμματα Επιδοτούμενου Κοινωνικού τουρισμού, Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων και τα υπόλοιπα προγράμματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το έτος 2023.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την φορολοταρία αποδείξεων για τις συναλλαγές Απριλίου, που διενεργείται κάθε μήνα και χαρίζει πλέον μέχρι και 50.000 ευρώ σε έναν υπερτυχερό.

Την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2023» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Στις 3 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η επόμενη πληρωμή για το Market Pass. Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν καμιά ενέργεια, διότι τα χρήματα θα πιστωθούν αυτόματα στη κάρτα που διαθέτουν.

Πληρωμή Επιδόματος Παιδιού Α21 θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου, που είναι 31.05 και από τις 30.05 τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ.

Κλιμακωτά και με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ γίνονται οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr για το Dentist Pass, που προβλέπει δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις και εργασίες σε παιδιά.