Από 250 μέχρι 300 ευρώ το Δώρο Πάσχα -Ποιοι είναι οι "σίγουροι" δικαιούχοι και ποιοι βγαίνουν "εκτός"

2022-02-16
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του enaklik.com το έκτακτο βοήθημα λόγω ακρίβειας θα κυμανθεί από 250 μέχρι 300 ευρώ και θα αφορά και πάλι όσους έχουν ενισχυθεί και τα Χριστούγεννα,  δηλαδή δικαιούχους ΚΕΑ,  ΑΜΕΑ και χαμηλοσυνταξιούχους. 
Πρόκειται να προστεθούν στην ενίσχυση οι άνεργοι και δυστυχώς αποκλείονται χαμηλόμισθοι,  λόγω ερχόμενης από την 1 Μαΐου αύξησης τού βασικού μισθού. 
Η ενίσχυση πρόκειται να δοθεί με μια απλή αίτηση από τους δικαιούχους,  πού ήδη θα έχουν επιλεχθεί με εισοδηματικά  και περιουσιακά κριτήρια. Ο δικαιούχος θα μπαίνει στην πλατφόρμα που θα έχει δημιουργηθεί και θα βλέπει αν είναι δικαιούχος, βάζοντας τους κωδικούς του και το ΑΜΚΑ. Αν είναι δικαιούχος το Συστήμα στη συνέχεια θα ζητήσει να προσθέσει τον τραπεζικό λογαριασμό, που θα καταβληθούν τα χρήματα και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Οι οριστικές αποφάσεις για τους δικαιούχους αλλά και το ύψος της ενίσχυσης αναμένεται να έχουν ληφθεί το αργότερο έως το τέλος Μάρτιου, που χρονικά θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την ανάπτυξη του 2021 η οποία αναμένεται να κινηθεί πάνω από 8,5% καθώς και τα δημοσιονομικά περιθώρια με βάση την πορεία του προϋπολογισμού και το δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί από την μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ.