Ανακοινώνεται έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους - Ποιοι θα πάρουν

2023-02-13

Κρίνεται αυτή την εβδομάδα το νέο έκτακτο επίδομα που θα δοθεί σε συνταξιούχους που έχασαν την αύξηση 7,75%στις συντάξεις τους. Όμως ακόμα, μένει να οριστικοποιηθεί η λίστα των δικαιούχων, αν θα είναι δηλαδή το ίδιο ποσό σε όλους οριζόντια, ή αν θα πάρουν διαφορετικά ποσά ανάλογα με τη σύνταξη που παίρνουν, ή ανάλογα με την προσωπική διαφορά.

Η απόφαση «κλειδώνει» τα επόμενα 24ωρα, μετά την Τετάρτη, οπότε και ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο. Αυτός είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει τελικά και τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στο «επίδομα προσωπικής διαφοράς» στους συνταξιούχους και τα βασικά σενάρια που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής για το πόσα χρήματα θα λάβουν τελικά είναι τα εξής:

Ένα σενάριο θέλει να λαμβάνουν όλοι -και οι 900.000 που δεν πήραν αύξηση- ένα ποσό που θα κυμαίνεται γύρω στα 300 ευρώ. Ωστόσο, αν τα νούμερα του προϋπολογισμού «δεν βγαίνουν», τότε εξετάζεται να δοθεί ένα επίδομα ανάλογο με τη σύνταξη που παίρνει ο καθένας. Αν αυτό επιβεβαιωθεί θα μπει και «κόφτης» μέχρι όσους παίρνουν σύνταξη έως 1.500 ευρώ.

Ένα πιο απογοητευτικό σενάριο για τους συνταξιούχους είναι να λάβουν επίδομα ανάλογα με την προσωπική διαφορά. Και αυτό γιατί όσοι έχουν μικρή διαφορά θα λάβουν ένα ελάχιστο ποσό μερικών ευρώ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις