Αλλαγή παροχου ηλεκτρικής ενέργειας. Τι πρέπει να προσέξω πριν αλλάζω πάροχο;

2021-06-08
Οπως παρατηρήσαμε τον τελευταίο καιρό οι λογαριασμοί ρεύματος, που λαμβάνουμε έχουνε ανέβει και ο καταναλωτής ψάχνει απεγνωσμένα να βρει λύση για να μειώσει τους λογαριασμούς ρεύματος, που λαμβάνει. Πολλές φορές καταφευγοντας στην αλλαγή παρόχου, παρασυρόμενος από τα τηλεφωνήματα των εκπροσώπων εκάστοτε εταιρείας, που τάζουν "λαγούς με πετραχήλια", πολλές φορές δεν γνωρίζοντας ούτε οι ίδιοι τι ακριβώς χρέωση ρεύματος θα έχει ο καταναλωτής στην  εταιρεία,  που προωθούν.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε λοιπόν πριν αλλάξουμε εταιρεία;
Κατ αρχάς θα πρέπει να τονίσουμε πώς ο κάθε πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει στις χρεώσεις του το ΚΟΤ (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο) είτε ΚΟΤ Α είτε ΚΟΤ Β.

Οπότε θα πρέπει να προσέξουμε:

1) Την αρχική τιμή κιλοβατώρας, που μάς προσφέρει η εκάστοτε εταιρεία, διότι σε περίπτωση που έχουμε ΚΟΤ η έκπτωση, που μας προσφέρει το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΆΕΙ την τιμή κιλοβατώρας της εταιρείας, διότι βάσει λογικής δεν μπορεί να γίνει αυτό. 

Παράδειγμα: Ο πάροχος μας προσφέρει τιμή κιλοβατώρας τάσης των 0.069 ευρώ,  εμείς όμως, έχοντας Κοινωνικό Τιμολόγιο ΚΟΤ Α, έχουνε έκπτωση 0,075 λεπτά της κιλοβατώρας. Οπότε βάζοντάς την λογική καταλαβαίνουμε πώς η τιμή κιλοβατώρας δεν θα είναι η υποσχόμενη στις χρεώσεις μας.

2) Δέσμευση συμβολαίου. Πάντα επιλέγετε την εταιρεία χωρίς Δέσμευση συμβολαίου για εναν απλούστατο λόγο να μην υπάρχει ρήτρα αποχώρησης.

3) Πάγιο. Σημαντικό για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων στις χρεώσεις.

4) Προκαταβολή. Υπάρχουν εταιρείες που δεν ζητάνε καθόλου προκαταβολή, υπάρχουν με εταιρείες με ελάχιστη προκαταβολή, που επιστρέφουν σε περίπτωση πάγιας εντολής.

Θέλει ψάξιμο λοιπόν.  Και την λύση προσφέρουν οι online πλατφόρμες σύγκρισης παροχών

 Τι προσφέρουν;

Προσφέρουν στον χρήστη ένα γρήγορο, εύκολο και αντικειμενικό τρόπο για να συγκρίνει την αγορά και να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει, βλέποντας αναλυτικά τα προγράμματα και τις προσφορές των μεγαλύτερων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον, παρέχουν ενημέρωση για όλα τα θέματα σχετικά με την επιλογή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και υποστήριξη και καθοδήγηση καθόλη τη διάρκεια της σύγκρισης και αλλαγής.

Τι χρεαζεται;

Εγώ προσωπικά προτιμώ τις δυο συγκεκριμένες πλατφόρμες για την υποστήριξη τους σε οποία απορία έχω.  

Είναι απλό! Μπαίνεις στην online πλατφόρμα energy-market.gr/, συμπληρώνεις μια φόρμα και άπλα συγκρίνεις τους παρόχους, επιλέγοντας ότι σου ταιριάζει. Μπορείς να επιλέξεις και μια άλλη πλατφόρμα την allazorevma.gr/

Ελπίζω να σας βοήθησε το άρθρο. Αν έχετε απορίες περιμένουμε τα σχόλια σας.