Αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό με Taxisnet - Τα ΑΦΜ που ξεκίνησαν την υποβολή

2024-06-03
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για τον Κοινωνικό τουρισμό ΔΥΠΑ 2024-2025. 
Έναρξη των αιτήσεων είχε ανακοινώσει νωρίτερα η ΔΥΠΑ όπως και την σειρά με την οποία θα γίνονται, με τον αριθμό 0 που αντιστοιχεί στο τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ να ξεκινήσει πρώτο. 
Έτσι όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγουν στο 0 μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για τον Κοινωνικό τουρισμό 2024, σήμερα 3.06 και αύριο 4.06. Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα ΑΦΜ  με την σειρά παρακάτω:
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΨΗΦΙΟ ΑΦΜ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

0 - 03.06 & 04.06

1 - 05.06 & 06.06

2,3,4 - 07.06

4,5,6 - 08.06

7,8,9 - 09.06

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και η είσοδος στην εφαρμογή μπορεί να γίνει είτε με κωδικούς Taxisnet,  είτε με τους κωδικούς e-services ΔΥΠΑ,  όσοι τους διαθέτουν. 

 Όσοι διαθέτουν κωδικούς ΔΥΠΑ,  εισάγουν το Όνομά χρήστη και το Συνθηματικό τους και όσοι δεν έχουν τους κωδικούς ΔΥΠΑ,  επιλέγουν "Σύνδεση στο Σύστημα μέσω πιστοποίησης από την ΑΑΔΕ".

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Πως κάνει την αίτηση το ζευγάρι και ποιος δηλώνει τα παιδιά;

Τονίζεται πως σε περίπτωση ζευγαριού, την αίτηση υποβάλλει ο/η σύζυγος που ασφαλίζει τα υπόλοιπα μέλη οικογένειας, προσθέτοντας τα στην αίτηση του/της και τσεκαροντας την επιλογή για την έκδοση επιταγής για κάθε ωφελούμενο μέλος.
Σε περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι είναι άμεσα ασφαλισμένοι, η αίτηση υποβάλλεται χωριστά για τον καθένα και σε περίπτωση που υπάρχουν παιδιά, τα προσθέτουν και οι δύο, αλλά μόνο ο/η σύζυγος που τα ασφαλίζει επιλέγει την έκδοση επιταγής για αυτά.  

Δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (ανεργία άνω των 12 μηνών) το εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 16.000 € για τους άγαμους, τα 24.000 € για τους έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € ανά τέκνο) ή 29.000 € για τις μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο).

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός των ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Πως επιλέγονται οι δικαιούχοι;

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, συμμετοχή για πρώτη φορά) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άτοκα στεγαστικά δάνεια για τους άνω των 40 ετών: Οι πρώτες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ: Ξεκινάει το πρόγραμμα - Τι περιλαμβάνει - Πως επιλέγονται οι δικαιούχοι

«Σπίτι μου»: Έρχεται πρόγραμμα για τους 40 +

Επιταγή Voucher 2024 για παιδικό σταθμό η ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ - Κριτήρια - Μόρια - Δικαιούχοι

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2024-2025 - Οι παροχές - Τα ακτοπλοϊκά - Ποιοι βγαίνουν εκτός

Έρχεται κουπόνι voucher για γρήγορο internet - Πότε θα τρέξει και ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Τιμές ρεύματος Ιουνίου 2024 - Αναρτήθηκαν οι πίνακες

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις