Τι γίνεται με τις Αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ;

2021-05-30
Θα θέλαμε να διευκρινησουμε πώς μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ. Οπως για κάθε πρόγραμμα κάθε έτους για το άνοιγμα των αιτήσεων θα πρέπει να προηγηθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με όλες τις διευκρινίσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η ΚΥΑ, επομένως ούτε από Δευτέρα δεν πρόκειται να ανοίξει η περιβόητη αίτηση. Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τους αρμόδιους οι αιτήσεις θα άνοιγαν Δευτέρα 24.05.2021.

Όπως είχαμε αναφέρει νωρίτερα οι περσινές επιταγές έχουν πάρει παράταση μέχρι 31.07.2021. Δυστυχώς από τι τουλάχιστον αναφέρεται στη σελίδα του ΟΑΕΔ οι δικαιούχοι του 2020 δεν θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση και φέτος,  παρόλο που δεν έχουν χρησιμοποιήσει τις επιταγές τους λόγω Covid-19. Μακάρι να αλλάξει κάτι με την Νέα Υπουργική Απόφαση, διότι πραγματικά είναι άδικο για αυτούς τους δικαιούχους.
Υπενθυμίζουμε πως τα voucher του προγράμματος Τουρισμός για όλους έχουν πάρει παράταση μέχρι 31.12.2021. Δείτε οδηγίες χρήσης e-voucher 
Δείτε τις διαφορές ανάμεσα στα τρία προγράμματα, που θα τρέξουν παράλληλα.