ΑΑΔΕ. Σε λειτουργία οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα.

2021-07-15
Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε πως υπάρχει πλέον δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών Φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων για τα εισοδήματα του έτους 2020.


Οι εμπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται μέχρι και 27-08-2021.

Οι εκπρόθεσμες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. 

Όπως έχουμε ενημερώσει νωρίτερα το ενδεχόμενο παράτασης των Φορολογικών δηλώσεων του έτους 2021 για τα εισοδήματα του έτους 2020 εξετάζεται από τις φορολογικές αρχές της χώρας.

Παρόλο πού κοντεύει ένα δίμηνο από την έναρξη υποβολής των Φορολογικών δηλώσεων, μόλις 1 στους 3 έχει υποβάλει την φορολογική του δήλωση για τα εισοδήματα του έτους 2020.

Ο λόγος είναι πως αργάσαν πολύ να φανούν οι αποδοχές των φορολογουμένων από τους ανάλογους κωδικούς στη φορολογική δήλωση. Κυρίως αυτό αφορά τα επιδόματα λόγω έκτακτων μέτρων, δηλαδή μόλις πριν από λίγες ημέρες ενημερωθήκαν οι κωδικοί που θα φιλοξενούν τις αποδοχές από τις αποζημιώσεις του ειδικού σκοπού των 534 ευρώ, με αποτέλεσμα να ηταν αδύνατον να υποβληθεί η φορολογική δήλωση.

Επίσης προβλήματα εμφανίζονται στις δηλώσεις των αποδοχών από τα ενοίκια, τα όποια ήταν αρκετά μειωμένα σε περισσότερες περιπτώσεις.

Η παράταση ενδέχεται να δοθεί ακόμη και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης

Ειναι ανοιχτή η εφαρμογή στη σελίδα του ΟΑΕΔ για την υποβολή των αιτήσεων για τις επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού του έτους 2022-2023. Αν και με προβλήματα και συνεχόμενο "πέσιμο" της πλατφόρμας, πολλοί άνεργοι και εργαζόμενοι έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους για την συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ (Power Pass) άφησε πρόσφατα στο ραδιοφωνικό σταθμό στα Παραπολιτικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για την επιστροφή μέχρι 600 ευρώ στους καταναλωτές, πού είχαν πρόσθετες επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ρεύματος σε μορφή ρήτρας αναπροσαρμογής.
Υπενθυμίζεται πώς η υποβολή των αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι 30 Ιουνίου και η πληρωμή των δικαιούχων θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί δύο διμηνιαίες δόσεις του επιδόματος παιδιού Α21, πού αφορούσαν τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που η καταβολή επιδόματος παιδιού αναστέλλεται και ακόμα και διακόπτεται. Πώς θα εισπραχθουν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά;