ΑΑΔΕ. Σε λειτουργία οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα.

2021-07-15
Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε πως υπάρχει πλέον δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών Φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων για τα εισοδήματα του έτους 2020.


Οι εμπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται μέχρι και 27-08-2021.

Οι εκπρόθεσμες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. 

Όπως έχουμε ενημερώσει νωρίτερα το ενδεχόμενο παράτασης των Φορολογικών δηλώσεων του έτους 2021 για τα εισοδήματα του έτους 2020 εξετάζεται από τις φορολογικές αρχές της χώρας.

Παρόλο πού κοντεύει ένα δίμηνο από την έναρξη υποβολής των Φορολογικών δηλώσεων, μόλις 1 στους 3 έχει υποβάλει την φορολογική του δήλωση για τα εισοδήματα του έτους 2020.

Ο λόγος είναι πως αργάσαν πολύ να φανούν οι αποδοχές των φορολογουμένων από τους ανάλογους κωδικούς στη φορολογική δήλωση. Κυρίως αυτό αφορά τα επιδόματα λόγω έκτακτων μέτρων, δηλαδή μόλις πριν από λίγες ημέρες ενημερωθήκαν οι κωδικοί που θα φιλοξενούν τις αποδοχές από τις αποζημιώσεις του ειδικού σκοπού των 534 ευρώ, με αποτέλεσμα να ηταν αδύνατον να υποβληθεί η φορολογική δήλωση.

Επίσης προβλήματα εμφανίζονται στις δηλώσεις των αποδοχών από τα ενοίκια, τα όποια ήταν αρκετά μειωμένα σε περισσότερες περιπτώσεις.

Η παράταση ενδέχεται να δοθεί ακόμη και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης

Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων - Ωφελουμένων, Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων, καθώς και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)

Ένα νέα πακέτο παροχών πριν από τις εκλογές εξετάζει να ανοίξει η κυβέρνηση αναζητώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια στην πορεία των τιμών του φυσικού αερίου και στην υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων σε σχέση με τους στόχους.